razmak

Prijavite prijetnju nacionalnoj sigurnosti

Naš osnovni cilj je biti profesionalna Agencija koja će služiti građanima Bosne i Hercegovine kroz efikasno suprotstavljanje savremenim prijetnjama sigurnosti, te kao jedina civilna obavještajno-sigurnosna struktura omogućiti kvalitetno donošenje odluka kroz taktičko i strateško informiranje.

Jedna od bitnih karika u cjelokupnom lancu sigurnosti su i sami građani koji, kao nosioci i garant demokratskog poretka, trebaju aktivno doprinijeti sprečavanju prijetnji i unaprijeđenju sveukupnog sigurnosnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko ste primjetili aktivnosti ili ste u posjedu informacija koje ukazuju na ugrožavanje nacionalne sigurnosti, molimo da to prijavite na sljedeću e-mail adresu:

podrska@osa-oba.gov.ba

Zaposlenici Agencije se rukovode visokim standardima obavještajnog rada unutar zakonskih okvira, poštivanju ljudskih prava i očuvanju demokratskih vrijednosti, te garantiraju zaštitu tajnosti izvora prikupljenih podataka. Na slijedećem linku navedeni su osnovni zadaci Agencije za koje možete prijaviti informacije o postojanju prijetnje.

 

 

 

 

Često postavljana pitanja

Koji su osnovni zadaci Agencije?
Ko i kako kontroliše rad Agencije?
Kako se prikupljaju podaci?
Kako se dobije ovlaštenje za presretanje komunikacija?
Mogućnost zaposlenja u Agenciji?

Više na slijedećoj stranici